GI metoden

Idag har vi (eller mest jag..) bestämt att vi ska köra på GI metoden ett tag framöver...

Varför?!

Ja, det är inte för att vi ska försöka banta..om än det skulle behövas iallafall på oss vuxna ;)
Men har återigen läst på lite om överaktiva barn..och denna gång stötte jag på en artikel där skribenten menar att kosten har väldigt stor betydelse för dessa barn!

http://www.peterularsson.se/adhd-5/

Så nu ska vi göra ett försök att till stor del utesluta socker och snabba kolhydrater i maten och självklart skippa sockerintaget i form av saft, godis och annat mumsigt på vardagar..(vilket vi har varit väldigt dåliga på ett tag...)Det är ju inte så att Albin, som nu detta i första hand gäller, proppar i sig massor med godis varje dag, men en och annan godsak/glass slinker nog ner varje dag...det ska det bli ändring på!

Kommer att bli en stor utmaning...men värt ett försök!

Har ni bra GI-recept så är dom varm välkomna =)

Har oxå varit på bibblan idag och lånat böcker om just kost och GI, hittade bl.a en som heter " GI för hela familjen"..

Så nu är det dags att fixa veckomatsedlar med rätter som kan funka för oss alla, det blir inte lätt ska gudarna veta, då vi alla är lite (eller ganska mycket..) kräsna på mat -speciellt då lite annorlunda mat.. =P


Kommentarer
C säger:

Hej!

Har du läst om LCHF? Jag har läst en bok om detta och det är samma sak där, att det passar överaktiva barn. Här äter man ju lite kolhydrater mer mer fett... Och barn behöver fettet för att få energi. Jag tror dock att det kommer passa er son bra, om ni äter GI eller LCHF.

Lycka till och skriv och berätta hur det går!

2010-04-23 | 09:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback