magiskt

Idag var stunden kommen, då Elma tappade sin allra första tand! 3 veckor innan 6 årsdagen. Så magiskt och efterlängtat - stora damen =)
Ikväll kröp en spänd tjej ner i sängen..undrar om tandfen kommer inatt??!
 
 
 

bytt är bytt..

Nu är barnens rum färdiga, nu är det färdigbytt! Mycket jobb blev det, men jag tror att det blir bra såhär..Albin här nere han som har kompisar här senare o senare på kvällarna. Tidigare hade A sin soffa i halldelen uppe, precis utanför där Elsa sover..inte så lyckat när grabbarna vill spela tv spel... Nu kan dom stänga in sig o spela på rummet istället, rummet här nere är större än på övervåningen. Uppe i halldelen gjorde vi istället iordning en "pysselhörna" till tjejorna som också har varsitt rum däruppe nu!
 
 
 
 

Plugg och strumptips

Den här veckan känns det som jag ligger bra till vad det gäller studiescemat. Jag har betat av nästan allt av veckans uppgifter! Så i måndags och idag har jag och Elsa varit lediga! =) I måndags var vi på en rytmikgrupp och sjöng o dansade, det var uppskattat..iallafall ett tag då damen efter ca 30 min hade andra planer =) då ville Hon hellre utforska lokalerna.. Idag har vi inte gjort så mycket.. Det känns jättebra att plugga just nu när Elsa är liten, nubhar jag möjlighet att lägga upp dagarna lite som det passar bäst. Som det ser ut nu går hon bara 3 max 4 dagar i veckan på förskolan o inte mer än 5-6 timmar per dag. Då hon sover nästan två av dom timmarna blir det inte så många. Vi har haft turen att hamna i en liten grupp, nu är det bara 11 barn 8 och tre pedagoger, fantastiskt! För övrigt så håller vi (läs JAG..) på att byter rum åt Albin och Elma, Elma flyttar upp och Albin ner! Alla saker har bytt plats, nu är det väggarna jag fixar med, nya färger. Bilder kommer sen =) Måste avsluta med ett strumptips! Rustas strumpor 8-pack för 49:- Dom är skitbra ur tvättsynpunkt då det är olika ränder för varje par! O inte bara de, det är faktiskt bra kvalitet också. De blir inte så hårda efter man tvättat dom, vilket Albin tycker är bra! Strumporna får inte sitta för hårt!

skogen

På eftermiddagen idag efter jag hämtat tjejorna gick vi upp i skogen. Vi plockade lingon och blåbär : ) Elsa mumsade direkt från buskarna, både blåbär och lingon gick i ! Albin följde med upp, men tröttnade ur ganska snabbt o gick hem src="https://cdn3.cdnme.se/1192887/9-3/20150910_154813_55f1d70d9606ee5b8bcb41ec.jpg" data-oid="55f1d70d9606ee5b8bcb41ec" class="image"/>

Inte som planerat

Denna vecka skulle bli Elsas första "riktiga" vecka på förskolan och jag skulle börja plugga !
Så blev det inte direkt..vi inledde veckan med två VAB dagar, då Elsa åkt på sin första "dagisförkylning ", vilket iochförsig var väntat..
Det blev ju då inte mycket pluggande för min del, förutom de få timmarna hon sovit och några kvällstimmar som jag fick till..
Igårmorse var hon redo för förskolan igen! Men då vaknade Albin med feber och har varit hemma två dagar..
Det har ändå funkat relativt okej för mig att plugga med Albin hemma..han sköter sig mest själv, iallafall när han är sjuk då han mest vilar o kollar på tv!
 
Så trots sjukdomar o vabb så har jag kommit en bit på väg med första arbetet, som handlar om dokumentation och journalföring.
Det är mycket att bita i..fotnoter, referenser, källförteckning....o slla nya termer..ja som sagt..jag har lite att göra! ;)
 
Vad det gäller min ångest över löneläget så har jag lagt det på is lite..
Jag tar det lite som det kommer..har också kollat upp det ytterligare och det verkar ändå g a n s k a hoppfullt att lönen ligger högre än "på papperet"...!
 
 
 

Underbetalt!!!!

Nu sitter jag på tåget, snart hemma i Gävle igen efter 4 dagar på bortaplan!
 
Jag har såklart saknat alla därhemma, men vilken möjlighet till "verklig" egentid jag haft under dom här dagarna..!
Igår eftermiddag/kväll tog jag, tillsammans med några tjejer i klassen, en sväng in på storstan i Sollefteå 😉käkade, umgicks och hade trevligt : )
 
 
Jag var lite nervös att jag skulle vara äldst på utbildningen, att alla skulle vara alldeles färska ditekt från gymnasiet...men så var det inte!
 Faktiskt så är vi relativt jämgamla allihopa o de flesta har barn o familj :)
 
Utbildningen verkar tuff men rolig!! Jag tror att det är ett roligt yrke som passar mig, mer än vad jag kanske trodde innan jag kom hit 😊😊
MEN jag har dock STOR ångest (som vanligt !!) Ifall jag ändå ska krypa med svansen mellan benen o gå tillbaka till jobbet ...
Det är inget annat än en tent ekonomisk fråga..återkommer...!
Kram

300 poäng

 
Nu är jag i Sollefteå och första dagen är avklarad!
Jag kom fram till hotellet igårkväll runt 23 och nu har jag käkat o ska snart bädda ner mig framför en film ;)
 
Det har varit massor med praktisk information idag & många nya ansikten. Jag ska ju då plugga till tandsköterska, utbildningen är på 300 p,vilket motsvarar 1,5 år på heltid, och drivs på distans här i Sollefteå!
 
Anledningen till att jag hamnade här är ju så enkel som att det var bara här jag kom in =) Jag sökte utbildningen även i Södertälje, även där på distans samt i Gävle där den är campusförlagd.
 
Det är väldigt hög konkurrens vid intagning till tandsköterskeutbildningarna över hela landet. I snitt är det runt 300 st som söker på varje ort, mellan 30-40 tas in.
Det är lite olika urvalsprosesser på de olika orterna. Först o främst gör ett urval på betyg och behörighet, sedan går man vidare till intervju eller ett skrivtligt prov eller båda delarna.
 
O sedan får man alltså ett antagningsbesked, där det står om man hamnat på reserv eller blivit antagen..o jag blev ju då alltså antagen hit till Sollefteå =)
 
 
 
 
Hemma verkar det flyta på! Elsa har blivit lämnad på förskolan för första gången idag ! Det hade gått jättebra, vid både lämning och rutiner,hon hade varit en glad och bekymmersfri tjej :)
Tänk så olika det kan vara! När Elma o Albin skolades in var det ju inte alls såhär, dom var såå ledsna o förtvivlade..