Solskensbullar




Ingredienser:

1pkt(50g) jäst försöta degar
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
ev. 2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl marsánsås eller vailjkräm

Pensling:
1 ägg

Garnering:
50g smält smör eller margarin
1½ dl socker

Smula jästen i en bunke. smält smöret och tillsätt mjölken, häll i den fingervarma blandningen i jästen.

Tillsätt salt, socker/sirap och ev. kardemumman. Blanda i mjölet.
Arbeta ihop degen tills den blir smidig och släpper från kanterna. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

Arbeta ihop degen och tillsätt mjöl vid behov, tills den blir smidig.

Dela degen i 2 delar och rulla ut den till längder, dela varje rulle i 12 delar. Rulla till släta bollar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa i ytterligare 15 minuter.

Häll vaniljkrämen i en spritspåse. Gör en grop i varje bulle och fyll med kräm.
Låt bullarna jäsa igen i 10 minuter. Värm ugnen till 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugnen ca 5.10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör och doppas i strösocker.







Tidig fredag idag, hämtade barnen & gick hem o fixade iordning mellanmål som vi packade med oss till lekparken.
Tog sedan en omväg hem förbi ån och kastade i stenar!

Fredagsmyset blev idag solskensbullar som vi bakade efter kvällsmaten!

Barnen älskade de sockriga bullarna med kräm i..men jag föredrar nog dessa bullar "i original" från bageri ;)

Men smaken är som baken ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback