Rabarberpaj

Fortfarande tråkigt väder, men idag har det iallafall varit uppehåll nästan hela dagen... Vi har äntligen röjt undan stora delar av äppelträdet som vi kapade ner förra helgen, helt fel säsong...JAG VET ;), men men det behövdes just NU =)

När Elma skulle sova la jag henne i vagnen o tog en lång promenad, på vägen hem plockade jag massor av smultron = sommar!

När Albin såg smultronen tyckte han att vi skulle göra paj!

Det gjorde vi, dock inte med smultronen, bara delvis, det blev en rabarberpaj som vi garnerade med smultron när den var gräddad och klar!

Vi käkade den med vaniljvisp *yummi* =)



Recept rabarberpaj

  • Rabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen
  • 1 dl socker
  • ev. 1 tsk vaniljsocker
  • SMULDEG: 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör eller margarin

(Jag gjorde 1½ sats smuldeg ;))

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
  4. Lägg rabarberbitarna i formen.
  5. Strö över socker och lite vaniljsocker.
  6. Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  7. Täck rabarbern med smuldeg.
  8. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

 




#1 - - Lena:

Rackarns vad gott det såg ut!!!



Har ni rabarber hemma på gården?

Jag skulle verkligen också vilja ha...kan göra så mycket gott med det! =)



Kram!