livrädd för psd...

Kan inte sluta oroa mig för att förlora vår lilla groda..Är så himla tacksam för vi har fått två vackra barn, just nu tillsynes friska...men vad som helst kan hända..

Är livrädd för plötslig spädbarndöd..igår var det på radion hela dan om just psd och att bebisar ska sova i egen säng för att minska risken, tydligen dör flest barn i mamma o pappas säng...

Vi har tills igårnatt haft Elma i vår säng, men man måste juh följa råden (eller??) så hon fick ligga i sin säng inatt..men det gick juh inte alls bra hon ville inte sova, blev kall o ledsen...lillskruttan*

Vad gör man????

Kommentarer
Johanna Olsson säger:

om du känner att du vill ha henne hos dig ska du ha det, annars är det väl bara att bädda ner henne på en skön fäll å en varm filt på sin pyjamasklädda kropp. Ni finns ju nära henne ändå!

2009-10-22 | 11:05:42
Lena säger:

Har också hört debatten. Det var nåt morgonprogram på radion där de hade en läkare som snackade om det. Hon sa att man ska den här nya forskningen med en nypa salt för hon hade inte riktigt läst den och vet inte riktigt hur de har gjort.

För det första vet man inte vad som hade hänt om alla barnen sovit i egen säng eller om alla sovit med föräldrarna.PSD är jättekomplex och man vet inte mycket om det och vad det beror på. I den här undersökningen vet man inte hur de sociala förhållandena såg ut heller. Var föräldrarna alkoholpåverkade eller inte? osv.

Det man ska ta fasta på enligt henne är att ha bebisen vid föräldrarnas huvud och att det ska vara "luftigt", inte för varmt. Bebisen ska helst sova på rygg de första tre månaderna sedan kan bebisen välja själv eftersom det då kan vända sig och barnet skulle inte ha täcket över huvudet!Så jag skriver som Johanna. Ha henne hos er om det känns bra och funkar bra! PSD händer nog vare sig hon sover hos er eller i egen säng, tyvärr.Kram kram!

2009-10-22 | 15:33:26
Bloggadress: http://lena82.blogg.se/
Kerstin säger:

GRATTIS! Jag är seg jag, har inte varit in på din blogg på ett tag och inte på FL heller :p Hon är jättefin och söt :) Hoppas hon är lika lugn som våran Hugo :D Han är aldrig arg eller krånglig :D Hoppas ni har det bra :D Kraaam

2009-10-22 | 23:21:24
Bloggadress: http://vegaplan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback